HETT BRÄNNSTOFF.

Ja, jag lämnade för nu rätt länge sedam Moderaterna. Och jag har ingen tanke på att åter ge dem min röst. Fortfarande är det ju så, att man låter S driva sjöstedtspolitik. Som statsråd i regeringen sitter ett antal figurer med förmodligen väldigt blygsam kompetens. Såg någon som kallade sig forskningsminister. Utbildningsministern Fridolin är ju ett enda stort skämt. Den ende som det verkar klipp i synes mig vara försvarsministern, men han får ju inte säga något. O.s.v.
Och moderaterna, ja Alliansen som sådan? Har abdikerat. Borta som faktor. Även om nu den tragikomiska decemberöverenskommelen är lagd i graven. Politiken S-V-MP i den mån man kan kalla den politik fortätter som förut. Beröringsskräcken visavi SD fortsätter. Omvändelsen under galgen vad beträffar invandring och därpå följande ev. integration är patetisk. Dels vill man ju sätta en gräns för hur mycken invandring landet klarar av, dels vill man ju inte hindra folk att flytta hit. Kollen = 0. Dels är det ju klart, inte minst för politiker ute i kommunerna, att bostäder, arbeten, skola, vårdmöjligheter saknas så vida de ej få inkräkta på medborgarnas berättigade krav. Vilket de alltså får, och måste. På direktiv från vår regering. Alla dessa skandaler med s.k. ensamkommande ”barn” bär vittnesbörd om handfallenhet, klantighet och dumhet. ”Integration” har blivit en byråkratisk fråga – bra måhända för att den bidrar med tusentals arbetstillfällen. Polisväsendet krakelerar, och vanliga människor i Brandkärr vågar inte gå ut. En ny polisreform har dränerat landet på poliser. såg att två polisbilar finns i Norrland för ett område stort som Danmark!
Och vad gör då moderaterna som största ”oppositions”parti? Platt intet, tycks mig.

Ja, jag har lämnat Svenska Kyrkan också, sedan några år. Hade man fått välja vilken församling man vill vara med i, hade jag nog stått kvar. Men fortfarande är ju SvK en slags dålig efterapning av staten, trots skilsmässan. De politiska partierna styr, de ha uppdrag och arvoden och resor runt, tydligen. Dessutom har vår kära gamla folkkyrka tagit för vana att liera sig med allehanda skumma rörelser, huv-försedda demonstranter, mullor, kryptokommunister och annat sådant. Mycket handlar om trendighet och följsamhet. Och själv kan jag fröjda mig åt ett antal Single-Malt om året! Skänker både glädje, hopp och tröst.

Ja, jag har för länge sedan lämnat arbetslivet och blivit pensionär. Drar mig hyfsat fram. Men förstås, man får väl börja tänka på något boende framöver. Sådana är det ont om. Inte har där funnits idéer om att se till detta att understödja sådana heller. (Liksom heller inte för att gynna enkla billiga boenden för studenter!) Men nu har man fått eld i baken, nu måste det snabbt som ögat byggas nytt på alla håll! Säg bara till kommunerna vad de ha att rätta och packa sig efter! För nu gäller det ju invandrare från andra hörn av världen. Vi andra får väl klara oss.

Jadå, krämporna tilltar ju, man brukar säga att det kommer en ny vart år efter 75. Så härvarande Landsting opererar( sic!) med antalet avdelningar, bäddar, systrar och doktorer så att virrvarret skall bli konstant och tillgång och närvaro sämre. Sjukvården är en alldeles för viktig fråga för att has om hand av landstingspolitiker! Att det blir som det blir, förstår man när de öppnar näbbarna i tv och tidning. Kvack-kvack så bra allt är!

Och som bäst smids ju planer på att försöka ”oskadliggöra” privata vårdinitiativ – med brister som resultat, och en massa jobb förlorade. ”Det allmäna” är alltid bäst, det ser ju många interiörer ut att bestyrka, eller hur?

Kanhända kommer framöver motsvarande attacker att drabba alla begravningsentreprenörer?

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s